Voorstellen

Ik ben als bekkenfysiotherapeut verbonden aan Vrouw& klinieken / Urologenkliniek (kliniek Vleuten). Begonnen als algemeen fysiotherapeut in 1987,heb ik me na diverse verdiepingen ontwikkeld tot gespecialiseerd bekkenfysiotherapeut (2008). Mijn interesse voor de bekkenfysiotherapie werd gewekt door de jarenlange begeleiding als zwangerschapsdocent (1991-2002). Tegelijkertijd wilde ik ook heel bewust wat technischer gezondheidsklachten kunnen behandelen en startte in Delft met de Cyriax opleiding (1991-1993). Deze kennis is me zeer goed van pas gekomen in het goed beoordelen van klachten rondom rug en bekkenproblematiek vanuit orthopedisch oogpunt (mobilisaties, manipulaties, stabilisatie op lokaal niveau). De problemen op het gebied van seksualiteit die zich kunnen voordoen naast de bekkenbodem klachten deed me besluiten om ook hierin verder te verdiepen (post- HBO opleiding RINO 2011). Om beter in staat te zijn bij enkelvoudige seksuologische klachten (pijn bij gemeenschap, opwindingsproblematiek, erectieproblemen, verschillen in verlangen) hulp en begeleiding te kunnen aanbieden dan wel door te verwijzen naar anderen.

Door te gaan samenwerken met Vrouw&klinieken wordt mijn droom, om het mooie vak bekkenfysiotherapie verder vorm te geven in een multidisciplinair team, werkelijkheid. Ik werk vanuit een holistische visie waarbij lichaam en geest als één geheel wordt gezien.

Wat mij hierin uitdaagt is mensen opnieuw handvaten te geven om in contact te komen met hun eigen lichaam en wat hen beweegt. Hoofd (gedachte), hart (gevoel) en lijf (doen) staan centraal.
Bovendien vind ik het belangrijk dat u zich in het hulpverleningsproces zowel begrepen als gehoord voelt, en dat er sprake is van wederzijds vertrouwen en respect.

Happiness is when what you think, what you feel and what you do are in harmony 
(Ghandi)